Form of Work
Ksi─ů┼╝ki
(203)
Publikacje naukowe
(34)
E-booki
(26)
IBUK Libra
(26)
Publikacje fachowe
(8)
Publikacje popularnonaukowe
(6)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(4)
Publikacje dydaktyczne
(4)
Albumy i ksi─ů┼╝ki artystyczne
(3)
Czasopisma
(2)
Publikacje informacyjne
(2)
Druki ulotne
(1)
Filmy i seriale
(1)
Komiksy i ksi─ů┼╝ki obrazkowe
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Proza
(1)
Status
only on-site
(145)
available
(135)
unknown
(17)
unavailable
(11)
Branch
Wypo┼╝yczalnia
(89)
Filia w Balinie
(10)
Filia w Luszowicach
(7)
Filia w Płazie
(10)
Filia w Pogorzycach
(8)
Filia os Południe
(14)
Filia os K─ůty
(8)
Punkt bibl. w Ko┼Ťcielcu
(5)
Oddział dla dzieci
(1)
Czytelnia
(139)
Regionalia
(16)
Author
Wojciechowska Maja (bibliotekoznawca)
(9)
Wojciechowski Jacek (1938- )
(9)
zbiorowa Praca
(7)
Kołodziejska Jadwiga (1928-2016)
(6)
Boryczka Bo┼╝ena
(4)
Zarz─Öbski Tadeusz
(4)
Zybert El┼╝bieta Barbara
(4)
Drzewiecki Marcin
(3)
Grycz J├│zef
(3)
Głombiowski Karol (1913-1986)
(3)
Koc├│jowa Maria (1939- )
(3)
Wołosz Jan
(3)
┼╗migrodzki Zbigniew (1931- )
(3)
Antczak Mariola
(2)
Babik Wies┼éaw (1956- )
(2)
Biliński Lucjan (?-2015)
(2)
Buck Andrzej (1953- )
(2)
Czapnik Grzegorz
(2)
Dembowska Maria (1914- )
(2)
Dobrowolski Zdzisław
(2)
Eco Umberto (1932-2016)
(2)
Fercz Julian
(2)
Firlej-Buzon Aneta
(2)
Grabowska Dorota (1968- )
(2)
Grabski Marek
(2)
Grygrowski Dariusz (1962- )
(2)
G├│rska El┼╝bieta (1942- )
(2)
Houston Keith (1977- )
(2)
Howorka Bolesław
(2)
Howorka Boles┼éaw (1932- )
(2)
Jarosz Dariusz (1959- )
(2)
Kosmanowa Bogumi┼éa (1940- )
(2)
Kotlarek Dawid (1978- )
(2)
Latko-Serafińska Anna
(2)
Muszkowski Jan (1882-1953)
(2)
Niemczykowa Aleksandra
(2)
Pioterek Paweł
(2)
Polskich Stowarzyszenie Bibliotekarzy
(2)
Radwański Aleksander
(2)
Ratajewski Jerzy
(2)
Rozmus Kinga
(2)
Simonjetz Monika
(2)
Sosińska-Kalata Barbara
(2)
Stochel Stanisław
(2)
Szwejkowska Helena (1904-1987)
(2)
Szymanowski Adam (1938-2001)
(2)
Szyndler Bartłomiej (1938-2011)
(2)
Szyszko Mieczysław
(2)
Tadeusiewicz Hanna (1939- )
(2)
Tokarska Anna (1955- )
(2)
Walczak-Niewiadomska Agata (1977- )
(2)
Wincencjusz-Patyna Anita (1971- )
(2)
Wiorog├│rska Zuzanna
(2)
Wittyg Wiktor (1857-1921)
(2)
Wi─Öckowska Helena
(2)
Wojciechowski Jacek
(2)
Zyska Bronisław (1924-2006)
(2)
Żołędowska-Król Beata
(2)
Andrzejewska Jadwiga
(1)
Arct Zbysław
(1)
Augustynowicz-Kert├ęsz Maria
(1)
Banacka Marianna
(1)
Bator Andrzej
(1)
Baumgart Jan (1904-1989)
(1)
Bie┼äkowska Barbara (1934- )
(1)
Black Alexandra
(1)
Bobinski George Sylvan (1929- )
(1)
Bodziony Barbara (historyk sztuki)
(1)
Bralczyk Jerzy (1947- )
(1)
Brz├│ska Robert
(1)
Budrowska Wiesława
(1)
Bujakiewicz Piotr
(1)
Buren Martin van
(1)
Burska Joanna
(1)
Bystroń Jan Stanisław
(1)
Bythell Shaun
(1)
Chamera-Nowak Agnieszka (1968- )
(1)
Chamerska Halina (1922-2008)
(1)
Chapska Joanna
(1)
Chru┼Ťci┼äska Jadwiga
(1)
Chutnik Sylwia (1979- )
(1)
Cichy Micha┼é (1967- )
(1)
Cirli─ç Halina
(1)
Collins Michael
(1)
Csapodi Csaba (1910-2004)
(1)
Csapodin├ę-G├írdonyi Kl├íra (1911-1993)
(1)
Cudnik Zbigniew
(1)
Cussans Thomas
(1)
Cybulski Radosław
(1)
Cyrklaff Magdalena J
(1)
Czachowska Jadwiga (1922-2013)
(1)
Dehnel Jacek (1980- )
(1)
Demby Stefan
(1)
Diduszko-Zyglewska Agata (1975- )
(1)
Dobrowolska Mirosława
(1)
Dombek Ewa
(1)
Dostatni Bronis┼éaw (1926- ). Rozmowy z Magd─ů
(1)
Dostatni Bronisław (1926-2001)
(1)
Drzewiecki Marcin (1948-2012)
(1)
Dubowik Henryk
(1)
Year
2020 - 2021
(13)
2010 - 2019
(60)
2000 - 2009
(60)
1990 - 1999
(46)
1980 - 1989
(22)
1970 - 1979
(19)
1960 - 1969
(4)
1950 - 1959
(6)
1940 - 1949
(2)
Time Period of Creation
2001-
(56)
Country
Poland
(232)
Language
Polish
(230)
unknown (0 0)
(1)
Audience Group
Bibliotekarze
(5)
Nauczyciele
(2)
Szkoły wyższe
(2)
6-8 lat
(1)
9-13 lat
(1)
Animatorzy kultury
(1)
Dyrektorzy bibliotek
(1)
Dzieci
(1)
Kolekcjonerzy
(1)
Uczniowie szkół zawodowych
(1)
Demographic Group
Literatura amerykańska
(2)
Literatura angielska
(1)
Literatura polska
(1)
Subject
Bibliotekarstwo
(110)
Biblioteki publiczne
(27)
Biblioteki
(16)
Czytelnictwo
(15)
Bibliotekarze
(11)
Ksi─ů┼╝ka
(11)
Informacja naukowa
(10)
Komputeryzacja
(8)
Internet
(7)
Zbiory biblioteczne
(6)
Drukarstwo
(5)
Edytorstwo
(5)
Ksi─ů┼╝ki
(5)
Ksi─Ögarstwo
(5)
Bibliofilstwo
(4)
Biblioteki (budynki)
(4)
Organizacja
(4)
U┼╝ytkownicy bibliotek
(4)
Bibliologia
(3)
Biblioteki szkolne
(3)
Bibliotekoznawstwo
(3)
Estreicher, Karol
(3)
Grafika ksi─ů┼╝kowa
(3)
Miejska Biblioteka Publiczna (Chrzan├│w)
(3)
Prawo autorskie
(3)
Usługi biblioteczne
(3)
Bakterie
(2)
Bibliografia
(2)
Biblioteka Jagiellońska
(2)
Biblioteka Publiczna im. Józefa Patelskiego (Kwaczała)
(2)
Biblioteki cyfrowe
(2)
Biblioteki dla dzieci i młodzieży
(2)
Czasopismo polskie
(2)
Czytelnictwo dzieci
(2)
Dokumenty życia społecznego
(2)
Graficy polscy
(2)
Gryzonie
(2)
Grzyby chorobotw├│rcze
(2)
Ilustracje
(2)
Ilustracje dla dzieci
(2)
Informatyzacja
(2)
Marketing
(2)
Nadwi┼Ťla┼äski Park Etnograficzny w Wygie┼ézowie i Zamek Lipowiec
(2)
Opis bibliograficzny
(2)
Ossoliński, Józef Maksymilian
(2)
Owady szkodliwe
(2)
Pedagogika
(2)
Pisarze polscy
(2)
Promocja czytelnictwa
(2)
Relacje mi─Ödzyludzkie
(2)
Skanseny
(2)
Społeczeństwo informacyjne
(2)
Służba informacyjna biblioteczna
(2)
Usługi informacyjne
(2)
Zarz─ůdzanie
(2)
Zbiory muzealne
(2)
Al-Kaida
(1)
Antykwariaty
(1)
Archiwa polonijne
(1)
Archiwistyka
(1)
Asertywno┼Ť─ç
(1)
Bibliografowie
(1)
Biblioteka Gdańska PAN
(1)
Biblioteka Muzeum Polski Współczesnej (Rapperswil)
(1)
Biblioteki akademickie
(1)
Biblioteki akademii nauk
(1)
Biblioteki ekonomiczne
(1)
Biblioteki narodowe
(1)
Bralczyk, Jerzy
(1)
Budownictwo ludowe
(1)
Bud┼╝ety terenowe
(1)
Bythell, Shaun
(1)
Chutnik, Sylwia
(1)
Cichy, Michał
(1)
Czytelnictwo dzieci─Öce
(1)
Czytelnictwo młodzieżowe
(1)
Dehnel, Jacek
(1)
Demokracja
(1)
Digitalizacja
(1)
Dom Urbańczyka - Oddział Wystaw Czasowych (Muzeum w Chrzanowie im. Ireny i Mieczysława Mazarakich)
(1)
Dunin-W─ůsowicz, Pawe┼é
(1)
Dysleksja i dysgrafia
(1)
Dziecko trudne
(1)
Dziecko z ADHD
(1)
Dziedzictwo kulturowe
(1)
Dziewit-Meller, Anna
(1)
E-learning
(1)
Emigracja polityczna
(1)
Gabinety osobliwo┼Ťci
(1)
Gescinska, Alicja
(1)
Godła państwowe
(1)
Gutowska-Adamczyk, Małgorzata
(1)
Handel elektroniczny
(1)
Harmonizacja prawa
(1)
Hobby
(1)
IFLA
(1)
II wojna ┼Ťwiatowa (1939-1945)
(1)
Informacja gospodarcza
(1)
Informatologia
(1)
Instytucje kultury
(1)
Subject: work
Bibliografia polska
(2)
Bibliografia polska 1901-1939
(1)
Subject: time
1901-2000
(48)
2001-
(47)
1801-1900
(25)
1989-2000
(20)
1945-1989
(19)
1701-1800
(15)
1601-1700
(9)
1501-1600
(8)
1401-1500
(7)
1201-1300
(5)
1301-1400
(5)
1001-1100
(4)
1101-1200
(4)
1-100
(3)
1918-1939
(3)
1939-1945
(3)
201-300
(3)
301-400
(3)
401-500
(3)
501-600
(3)
601-700
(3)
801-900
(3)
901-1000
(3)
100-1 p.n.e.
(2)
101-200
(2)
1401-
(2)
200-101 p.n.e.
(2)
300-201 p.n.e.
(2)
400-301 p.n.e.
(2)
500-401 p.n.e.
(2)
600-501 p.n.e.
(2)
700-601 p.n.e.
(2)
701-800
(2)
800-701 p.n.e.
(2)
do 801 p.n.e.
(2)
1801-
(1)
1901-
(1)
1901-1914
(1)
1914-1918
(1)
1945-
(1)
1989-
(1)
Subject: place
Polska
(48)
Kraków (woj. małopolskie)
(4)
Chrzanów (woj. małopolskie ; okolice)
(3)
Alwernia (woj. małopolskie, pow. chrzanowski, gm. Alwernia)
(2)
Babice (woj. małopolskie, pow. chrzanowski, gm. Babice)
(2)
Katowice (woj. ┼Ťl─ůskie ; okolice)
(2)
Katowice (woj. ┼Ťl─ůskie)
(2)
Kwaczała (woj. małopolskie, pow. chrzanowski, gm. Alwernia)
(2)
Stany Zjednoczone (USA)
(2)
Województwo małopolskie (1999- )
(2)
Wygiełzów (woj. małopolskie, pow. chrzanowski, gm. Babice)
(2)
Berlin (Niemcy)
(1)
Chrzanów (woj. małopolskie)
(1)
Europa
(1)
Europa Środkowo-Wschodnia
(1)
Floryda (Stany Zjednoczone ; stan)
(1)
Francja
(1)
Gdańsk (woj. pomorskie)
(1)
Lw├│w (Ukraina, obw. lwowski)
(1)
Mali
(1)
Rapperswil (Szwajcaria)
(1)
Syria
(1)
Szwecja
(1)
Timbuktu (Mali)
(1)
Trzebinia (woj. małopolskie, pow. chrzanowski, gm. Trzebinia)
(1)
Wigtown (Wielka Brytania ; okolice)
(1)
Wojew├│dztwo lubuskie (1999- )
(1)
Wojew├│dztwo lubuskie (1999-)
(1)
Genre/Form
Podr─Öcznik
(20)
Materiały konferencyjne
(17)
Opracowanie
(15)
Praca zbiorowa
(14)
Poradnik
(11)
Biografia
(7)
Bibliografia
(5)
Informator
(5)
Ksi─ů┼╝ki
(5)
Bibliografia narodowa polska
(4)
Katalog zbior├│w
(4)
Monografia
(4)
Dokumenty elektroniczne
(3)
Ekslibrisy
(3)
Ksi─Öga pami─ůtkowa
(3)
R─Ökopisy
(3)
Słownik terminologiczny
(3)
Wywiad dziennikarski
(3)
Bibliografia zawarto┼Ťci czasopism
(2)
Broszura
(2)
Encyklopedia
(2)
Publikacja bogato ilustrowana
(2)
Reporta┼╝
(2)
Szkice literackie włoskie
(2)
Słownik języka polskiego
(2)
Aforyzmy
(1)
Album
(1)
Antologia
(1)
Czasopisma elektroniczne
(1)
Dokumenty audiowizualne
(1)
Iluminatorstwo europejskie
(1)
Katalog
(1)
Katalog wystawy
(1)
Ksi─ů┼╝ka obrazkowa
(1)
Listy polskie
(1)
Literatura dzieci─Öca
(1)
Literatura kobieca
(1)
Literatura polska
(1)
Materiały pomocnicze
(1)
Pami─Ötniki i wspomnienia
(1)
Powie┼Ť─ç obyczajowa
(1)
Przewodnik po wystawie
(1)
Publicystyka polska
(1)
Rozprawa doktorska
(1)
Rysunek polski
(1)
R─Ökopis iluminowany
(1)
R─Ökopisy arabskie
(1)
Scenariusz zaj─Ö─ç
(1)
Spis osobowy
(1)
Synteza
(1)
Słownik biograficzny
(1)
Słownik wielojęzyczny
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Wytyczne
(1)
Domain
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(134)
Historia
(32)
Prawo i wymiar sprawiedliwo┼Ťci
(11)
Zarz─ůdzanie i marketing
(11)
Kultura i sztuka
(8)
Edukacja i pedagogika
(7)
Socjologia i społeczeństwo
(7)
Literaturoznawstwo
(4)
Etnologia i antropologia kulturowa
(3)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(3)
Architektura i budownictwo
(2)
Biologia
(2)
Informatyka i technologie informacyjne
(1)
J─Özykoznawstwo
(1)
Nauka i badania
(1)
Podr├│┼╝e i turystyka
(1)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(1)
Psychologia
(1)
Religia i duchowo┼Ť─ç
(1)
242 results Filter
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. M02 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Regionalia
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Roczniki Biblioteczne 1975 / red. nacz. Antoni Knot. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Naukowe, 1957. - [333]-[862] s., [32] s. tabl. : faks., fot., ryc. ; 24 cm.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo┼╝yczalnia
No availability information: sygn. M0
Book
In basket
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka ; 63)
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnia
All copies are currently unavailable
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 02 (2 egz.)
Filia os Południe
There are copies available to loan: sygn. 02 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 02 (1 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
Instruktor
All copies are currently unavailable
Authority data
Bibliotekarstwo (hasło przedmiotowe)
zob. też Bibliotekarze (hasło przedmiotowe) ; Biblioteki (hasło przedmiotowe) ; Bibliotekoznawstwo (hasło przedmiotowe) ; Informacja naukowa (hasło przedmiotowe) ; Instytucje kultury (hasło przedmiotowe) ; Pedagogika biblioteczna (hasło przedmiotowe) ; Przysposobienie biblioteczne (hasło przedmiotowe) ; Usługi biblioteczne (hasło przedmiotowe) ; Wypożyczanie międzybiblioteczne (hasło przedmiotowe) ; Zbiory biblioteczne (hasło przedmiotowe)
zob. te┼╝ Ksi─ů┼╝ki (has┼éo przedmiotowe)
Book
In basket
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. M 0, 02 (2 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 004 (1 egz.)
Instruktor
All copies are currently unavailable
Book
CD
In basket
This item is available in 7 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. M 0, 004 (3 egz.)
Filia w Balinie
There are copies available to loan: sygn. 004 (1 egz.)
Filia w Luszowicach
There are copies available to loan: sygn. 004.738.5 (1 egz.)
Filia w Płazie
There are copies available to loan: sygn. 004 (1 egz.)
Filia w Pogorzycach
There are copies available to loan: sygn. 004 (1 egz.)
Filia os Południe
There are copies available to loan: sygn. P 004.738 (1 egz.)
Filia os K─ůty
All copies are currently on loan: sygn. 004 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka ; 27)
Tyt.r├│wn.: The internet & library.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
Book
In basket
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka ; 4)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnia
All copies are currently unavailable
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. M004 (1 egz.)
Instruktor
All copies are currently unavailable
Book
In basket
Tyt. oryg.: Informatisation des bibliotheques : historique, strat├ęgie et perspectives, 1995.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 02 (1 egz.)
Book
In basket
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka = Science, Didactics, Practice ; 178.)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 002, M 0 (2 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 02 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. M0 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 02, M0 (5 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again