Form of Work
Ksi─ů┼╝ki
(160)
Publikacje naukowe
(29)
E-booki
(26)
IBUK Libra
(26)
Publikacje fachowe
(7)
Publikacje popularnonaukowe
(6)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(4)
Publikacje dydaktyczne
(3)
Czasopisma
(2)
Publikacje informacyjne
(2)
Albumy i ksi─ů┼╝ki artystyczne
(1)
Druki ulotne
(1)
Filmy i seriale
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Proza
(1)
Status
only on-site
(114)
available
(97)
unknown
(16)
unavailable
(5)
Branch
Wypo┼╝yczalnia
(67)
Filia w Balinie
(5)
Filia w Luszowicach
(5)
Filia w Płazie
(7)
Filia w Pogorzycach
(5)
Filia os Południe
(12)
Filia os K─ůty
(5)
Punkt bibl. w Ko┼Ťcielcu
(3)
Czytelnia
(115)
Regionalia
(7)
Author
Wojciechowski Jacek (1938- )
(9)
Wojciechowska Maja (bibliotekoznawca)
(7)
zbiorowa Praca
(7)
Boryczka Bo┼╝ena
(4)
Ko┼éodziejska Jadwiga (1928- )
(4)
Grycz J├│zef
(3)
Głombiowski Karol (1913-1986)
(3)
Koc├│jowa Maria (1939- )
(3)
Wołosz Jan
(3)
┼╗migrodzki Zbigniew (1931- )
(3)
Antczak Mariola
(2)
Babik Wies┼éaw (1956- )
(2)
Biliński Lucjan (?-2015)
(2)
Czapnik Grzegorz
(2)
Dobrowolski Zdzisław
(2)
Drzewiecki Marcin
(2)
Eco Umberto (1932-2016)
(2)
Fercz Julian
(2)
Firlej-Buzon Aneta
(2)
Grabski Marek
(2)
Grygrowski Dariusz (1962- )
(2)
G├│rska El┼╝bieta (1942- )
(2)
Houston Keith (1977- )
(2)
Howorka Bolesław
(2)
Howorka Boles┼éaw (1932- )
(2)
Jarosz Dariusz (1959- )
(2)
Kosmanowa Bogumi┼éa (1940- )
(2)
Latko-Serafińska Anna
(2)
Muszkowski Jan (1882-1953)
(2)
Niemczykowa Aleksandra
(2)
Polskich Stowarzyszenie Bibliotekarzy
(2)
Radwański Aleksander
(2)
Ratajewski Jerzy
(2)
Szwejkowska Helena (1904-1987)
(2)
Szymanowski Adam (1938-2001)
(2)
Tadeusiewicz Hanna (1939- )
(2)
Tokarska Anna (1955- )
(2)
Walczak-Niewiadomska Agata (1977- )
(2)
Wincencjusz-Patyna Anita (1971- )
(2)
Wittyg Wiktor (1857-1921)
(2)
Wi─Öckowska Helena
(2)
Wojciechowski Jacek
(2)
Zarz─Öbski Tadeusz
(2)
Zybert El┼╝bieta Barbara
(2)
Zyska Bronisław (1924-2006)
(2)
Żołędowska-Król Beata
(2)
Andrzejewska Jadwiga
(1)
Augustynowicz-Kert├ęsz Maria
(1)
Banacka Marianna
(1)
Bator Andrzej
(1)
Baumgart Jan (1904-1989)
(1)
Bie┼äkowska Barbara (1934- )
(1)
Black Alexandra
(1)
Bobinski George Sylvan (1929- )
(1)
Bodziony Barbara (historyk sztuki)
(1)
Bralczyk Jerzy (1947- )
(1)
Brz├│ska Robert
(1)
Buck Andrzej (1953- )
(1)
Bujakiewicz Piotr
(1)
Burska Joanna
(1)
Bystroń Jan Stanisław
(1)
Bythell Shaun
(1)
Chamera-Nowak Agnieszka (1968- )
(1)
Chamerska Halina (1922-2008)
(1)
Chapska Joanna
(1)
Chru┼Ťci┼äska Jadwiga
(1)
Chutnik Sylwia (1979- )
(1)
Cichy Micha┼é (1967- )
(1)
Collins Michael
(1)
Csapodi Csaba (1910-2004)
(1)
Csapodin├ę-G├írdonyi Kl├íra (1911-1993)
(1)
Cudnik Zbigniew
(1)
Cussans Thomas
(1)
Cybulski Radosław
(1)
Czachowska Jadwiga (1922-2013)
(1)
Dehnel Jacek (1980- )
(1)
Demby Stefan
(1)
Diduszko-Zyglewska Agata (1975- )
(1)
Dombek Ewa
(1)
Dostatni Bronis┼éaw (1926- ). Rozmowy z Magd─ů
(1)
Dostatni Bronisław (1926-2001)
(1)
Dubowik Henryk
(1)
Dunin-W─ůsowicz Pawe┼é (1967- )
(1)
Dziewit-Meller Anna (1981- )
(1)
Farndon John (1960- )
(1)
Figiel Grzegorz
(1)
Franke Jerzy
(1)
Franke Jerzy (1953- )
(1)
Gajek El┼╝bieta
(1)
Gescinska Alicja (1981- )
(1)
Gliński Wiesław
(1)
Golat Rafał
(1)
Gostyńska Dorota
(1)
Go┼é─Öbiewski ┼üukasz (1971- )
(1)
Grabowska Dorota (1968- )
(1)
Grodziska Karolina
(1)
Gruszka Zbigniew
(1)
Gruszka Zbigniew (bibliotekoznawstwo)
(1)
Grzesiowska Karina
(1)
Grzeszczuk Joanna (1971- )
(1)
Year
2020 - 2021
(7)
2010 - 2019
(54)
2000 - 2009
(49)
1990 - 1999
(40)
1980 - 1989
(16)
1970 - 1979
(13)
1960 - 1969
(2)
1950 - 1959
(6)
1940 - 1949
(2)
Time Period of Creation
2001-
(48)
Country
Poland
(189)
Language
Polish
(187)
unknown (0 0)
(1)
Audience Group
Bibliotekarze
(4)
Nauczyciele
(2)
Szkoły wyższe
(2)
Animatorzy kultury
(1)
Dyrektorzy bibliotek
(1)
Kolekcjonerzy
(1)
Uczniowie szkół zawodowych
(1)
Demographic Group
Literatura amerykańska
(2)
Literatura angielska
(1)
Subject
Bibliotekarstwo
(111)
Ksi─ů┼╝ka
(16)
Czytelnictwo
(12)
Informacja naukowa
(11)
Biblioteki
(9)
Biblioteki publiczne
(9)
Internet
(7)
Bibliotekarze
(5)
Drukarstwo
(5)
Ksi─Ögarstwo
(5)
Edytorstwo
(4)
Ksi─ů┼╝ki
(4)
Bibliofilstwo
(3)
Bibliologia
(3)
Bibliotekoznawstwo
(3)
Grafika ksi─ů┼╝kowa
(3)
Prawo autorskie
(3)
Zbiory biblioteczne
(3)
Bakterie
(2)
Bibliografia
(2)
Biblioteki cyfrowe
(2)
Czasopismo polskie
(2)
Dokumenty życia społecznego
(2)
Graficy polscy
(2)
Gryzonie
(2)
Grzyby chorobotw├│rcze
(2)
Ilustracje
(2)
Ilustracje dla dzieci
(2)
Nadwi┼Ťla┼äski Park Etnograficzny w Wygie┼ézowie i Zamek Lipowiec
(2)
Opis bibliograficzny
(2)
Ossoliński, Józef Maksymilian
(2)
Owady szkodliwe
(2)
Promocja czytelnictwa
(2)
Skanseny
(2)
Społeczeństwo informacyjne
(2)
U┼╝ytkownicy bibliotek
(2)
Zarz─ůdzanie
(2)
Al-Kaida
(1)
Antykwariaty
(1)
Archiwa polonijne
(1)
Archiwistyka
(1)
Biblioteka Gdańska PAN
(1)
Biblioteka Narodowa
(1)
Biblioteki dla dzieci i młodzieży
(1)
Biblioteki dzieci─Öce
(1)
Biblioteki ekonomiczne
(1)
Bralczyk, Jerzy
(1)
Budownictwo ludowe
(1)
Bythell, Shaun
(1)
Chutnik, Sylwia
(1)
Cichy, Michał
(1)
Czytelnictwo dzieci
(1)
Czytelnictwo dzieci─Öce
(1)
Czytelnictwo młodzieżowe
(1)
Dehnel, Jacek
(1)
Demokracja
(1)
Digitalizacja
(1)
Dokumenty elektroniczne
(1)
Dunin-W─ůsowicz, Pawe┼é
(1)
Dysleksja i dysgrafia
(1)
Dziecko trudne
(1)
Dziecko z ADHD
(1)
Dziedzictwo kulturowe
(1)
Dziewit-Meller, Anna
(1)
Emigracja polityczna
(1)
Gescinska, Alicja
(1)
Gutowska-Adamczyk, Małgorzata
(1)
Handel elektroniczny
(1)
Harmonizacja prawa
(1)
Hobby
(1)
IFLA
(1)
II wojna ┼Ťwiatowa (1939-1945)
(1)
Informacja gospodarcza
(1)
Informatologia
(1)
Innowacje
(1)
Instytucje kultury
(1)
Jarniewicz, Jerzy
(1)
Kadry
(1)
Kaligrafia
(1)
Kapitał kulturowy
(1)
Kapitał społeczny
(1)
Kirwil, Lucyna
(1)
Kolekcja
(1)
Kolekcjonerstwo
(1)
Komunikacja mi─Ödzykulturowa
(1)
Konserwacja zabytk├│w
(1)
Kradzie┼╝
(1)
Ksi─Ögarze
(1)
Ksi─Ögozbiory prywatne
(1)
Kultura islamu
(1)
Kultura organizacyjna
(1)
Literatura
(1)
Literatura polska
(1)
Marketing
(1)
Metoda KLANZY
(1)
Modernizacja
(1)
Muzea techniki
(1)
Muzealnicy
(1)
Muzeum Narodowe (Krak├│w)
(1)
Muzeum Po┼╝arnictwa (Alwernia)
(1)
Subject: work
Bibliografia polska 1901-1939
(1)
Subject: time
2001-
(34)
1901-2000
(25)
1801-1900
(15)
1701-1800
(12)
1989-2000
(11)
1945-1989
(8)
1601-1700
(7)
1401-1500
(6)
1501-1600
(6)
1201-1300
(5)
1001-1100
(4)
1101-1200
(4)
1301-1400
(4)
1-100
(3)
1939-1945
(3)
201-300
(3)
301-400
(3)
401-500
(3)
501-600
(3)
601-700
(3)
801-900
(3)
901-1000
(3)
100-1 p.n.e.
(2)
101-200
(2)
1401-
(2)
200-101 p.n.e.
(2)
300-201 p.n.e.
(2)
400-301 p.n.e.
(2)
500-401 p.n.e.
(2)
600-501 p.n.e.
(2)
700-601 p.n.e.
(2)
701-800
(2)
800-701 p.n.e.
(2)
do 801 p.n.e.
(2)
1301-
(1)
1801-
(1)
1901-
(1)
1901-1914
(1)
1914-1918
(1)
1918-1939
(1)
2001-0
(1)
Subject: place
Polska
(10)
Babice (woj. małopolskie, pow. chrzanowski, gm. Babice)
(2)
Kraków (woj. małopolskie)
(2)
Województwo małopolskie (1999- )
(2)
Wygiełzów (woj. małopolskie, pow. chrzanowski, gm. Babice)
(2)
Alwernia (woj. małopolskie, pow. chrzanowski, gm. Alwernia)
(1)
Berlin (Niemcy)
(1)
Floryda (Stany Zjednoczone ; stan)
(1)
Francja
(1)
Gdańsk (woj. pomorskie)
(1)
Katowice (woj. ┼Ťl─ůskie ; okolice)
(1)
Mali
(1)
Syria
(1)
Timbuktu (Mali)
(1)
Wigtown (Wielka Brytania ; okolice)
(1)
Wojew├│dztwo lubuskie (1999-)
(1)
Genre/Form
Podr─Öcznik
(20)
Materiały konferencyjne
(15)
Opracowanie
(13)
Praca zbiorowa
(11)
Poradnik
(7)
Bibliografia
(5)
Monografia
(4)
Informator
(3)
Ksi─Öga pami─ůtkowa
(3)
R─Ökopisy
(3)
Słowniki terminologiczne
(3)
Wywiad dziennikarski
(3)
Bibliografia zawarto┼Ťci czasopism
(2)
Dokumenty elektroniczne
(2)
Ekslibrisy polskie
(2)
Encyklopedia
(2)
Katalog zbior├│w
(2)
Publikacja bogato ilustrowana
(2)
Reporta┼╝
(2)
Szkice literackie włoskie
(2)
Aforyzmy
(1)
Album
(1)
Antologia
(1)
Bibliografia narodowa polska
(1)
Biografia
(1)
Czasopisma elektroniczne
(1)
Iluminatorstwo europejskie
(1)
Katalog
(1)
Listy polskie
(1)
Literatura dzieci─Öca
(1)
Literatura kobieca
(1)
Literatura polska
(1)
Materiały pomocnicze
(1)
Pami─Ötniki i wspomnienia
(1)
Powie┼Ť─ç obyczajowa
(1)
Przewodnik po wystawie
(1)
Publicystyka polska
(1)
Rozprawa doktorska
(1)
Rysunek polski
(1)
R─Ökopisy arabskie
(1)
R─Ökopisy iluminowane
(1)
Scenariusz zaj─Ö─ç
(1)
Synteza
(1)
Słownik biograficzny
(1)
Słowniki wielojęzyczne
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Wytyczne
(1)
Domain
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(48)
Historia
(14)
Kultura i sztuka
(3)
Literaturoznawstwo
(3)
Zarz─ůdzanie i marketing
(3)
Biologia
(2)
Etnologia i antropologia kulturowa
(2)
Socjologia i społeczeństwo
(2)
Informatyka i technologie informacyjne
(1)
Nauka i badania
(1)
Podr├│┼╝e i turystyka
(1)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwo┼Ťci
(1)
Psychologia
(1)
Religia i duchowo┼Ť─ç
(1)
240 results Filter
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Regionalia
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Roczniki Biblioteczne 1975 / red. nacz. Antoni Knot. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Naukowe, 1957. - [333]-[862] s., [32] s. tabl. : faks., fot., ryc. ; 24 cm.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo┼╝yczalnia
No availability information: sygn. M0
Book
In basket
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka ; 63)
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnia
All copies are currently unavailable
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 02 (2 egz.)
Filia os Południe
There are copies available to loan: sygn. 02 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 02 (1 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
Instruktor
All copies are currently unavailable
Book
In basket
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. M 0, 02 (2 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 004 (1 egz.)
Instruktor
All copies are currently unavailable
Book
CD
In basket
This item is available in 7 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. M 0, 004 (3 egz.)
Filia w Balinie
There are copies available to loan: sygn. 004 (1 egz.)
Filia w Luszowicach
There are copies available to loan: sygn. 004.738.5 (1 egz.)
Filia w Płazie
There are copies available to loan: sygn. 004 (1 egz.)
Filia w Pogorzycach
There are copies available to loan: sygn. 004 (1 egz.)
Filia os Południe
There are copies available to loan: sygn. P 004.738 (1 egz.)
Filia os K─ůty
All copies are currently on loan: sygn. 004 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 02 (1 egz.)
Czytelnia
All copies are currently unavailable
Book
In basket
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. M0 (1 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
Instruktor
All copies are currently unavailable
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. M02 (1 egz.)
Book
In basket
(Propozycje i Materiały / Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich = Contributions and Materials / Polish Librarians Association ; 37.)
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnia
All copies are currently unavailable
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. Ksi─ů┼╝ki z autografem, 02 (2 egz.)
Instruktor
All copies are currently unavailable
Book
In basket
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka = Science, Didactics, Practice ; 178.)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. M7 (1 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. M 72 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 002, M 0 (2 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 02 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. M0 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. M02 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
Book
In basket
Tyt. oryg.: Informatisation des bibliotheques : historique, strat├ęgie et perspectives, 1995.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 02 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again