Spotkanie lokalne „Zdrowo i kolorowo – Dzień Owoca” – relacja / Wiejski TREK

Pysznie i zdrowo!

Spotkanie lokalne w Luszowicach „Zdrowo i kolorowo – Dzień Owoca” zorganizowane w Filii w Luszowicach w ramach projektu „Wiejki TREK – literackie i kulturowe oblicza wsi” przypomniało najmłodszym o tradycji robienia owocowych przetworów przez nasze babcie (konfitury, dżemy, kompoty) oraz pokazało, jak ważne miejsce zajmują owoce w naszym codziennym życiu.

Podczas spotkania wspólnie z Panią Natalią Jekiel z Centrum Dietetycznego Natur House w Chrzanowie przygotowaliśmy owocową sałatkę, a dzięki uprzejmości lokalnej Piekarni z Luszowic, której początki działalności sięgają 1982 roku, na koniec spotkania wszyscy mogli skosztować najlepszego owocowego ciasta na świecie.

Zobaczcie jak było pysznie:  

Gałęzie drzewa obciążone dojrzałymi, zielonymi jabłkami na tle błękitnego nieba; zapowiedź spotkania "Zdrowo i kolorowo - Dzień Owoca".
Różnorodne owoce (jabłka, banany, granaty, figi, gruszki, pomarańcze) leżą na drewnianym stole obok książek o sokach i koktajlach.
Godło Polski oraz napis "Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego".

Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury – państwowego funduszu celowego

Przewijanie do góry